Katten Trimmen

Knopen in de vacht? Losse plukken haar in huis van de kat? Bespaar u de moeite en stress en neem contact op!

Een kat laten trimmen? Jazeker!
Sommige katten kunnen zichzelf minder goed verzorgen vanwege verminderde gezondheid, denk aan artrose of overgewicht, waardoor er vettige vervilte plekken ontstaan op plekken waar ze niet (meer) bij kunnen komen. Je ziet dit vaak bij de onderrug en flanken. Dit voelt niet alleen heel erg onprettig en vies aan voor de kat, maar kan erg pijnlijk worden als dit te lang onbehandeld blijft en kan zelfs wonden op de huid veroorzaken.

Andere, vaak langharige katten hebben enorm veel vorming van onderwol waardoor je de plukken haar om de oren vliegen, de kat haarballen krijgt en ook nog eens vergrote kans op knopen en viltvorming in de vacht… Ik heb de oplossing voor u!

Samen bespreken wij wat u graag wilt en wat voor de kat het beste is. Speciale wensen of verzoeken zijn altijd welkom, maar hieronder licht ik graag toe welke behandelingen over het algemeen worden besproken.

Elke kat is uniek, zo ook elke vacht. Daarom is geen enkele trimbehandeling hetzelfde. De prijs gelukkig wel!

De behandeling begint standaard met nagels knippen. Ook kam en borstel ik alles even na en dun ik de plekken uit waar de meeste onderwol zit en waar het snelst de klitten ontstaan.

  • Sanitaire trim: liezen, onderbuik en achterste worden kort geschoren.
  • Buik trim: buik, liezen en oksels worden kort geschoren.
  • Leeuwentrim: alles wordt kort geschoren behalve voorpoten, achterpoten tot aan de hak, kop + kraag en staart.

Alleen mogelijk in de trimsalon: wassen en drogen.
Na elke trimbehandeling is het sterk aangeraden om de kat ook door mij te laten wassen en drogen. De huid is, met name bij vachtproblemen, vaak een lange tijd niet (voldoende) verzorgd en daardoor hoopt zich vet en vuil op. Om naderhand ook alle losse/afgeschoren haartjes fatsoenlijk weg te krijgen is het erg prettig voor de kat als we dit alles met een fijne was- en droogbeurt direct kunnen verhelpen en uw lieverd voelt zich meteen weer fris en fruitig! Wassen gebeurt uiteraard met shampoo speciaal voor katten! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Heeft uw kat een gevoelige huid of gebruikt u voor uw kat (langdurig) medicinale shampoo? Gelieve dit aan te geven bij het maken van de afspraak!

Ten slotte maak ik de oren en ogen nog even schoon en voilà!

Trimsalon aan huis

Sinds kort kunt u ook bij mij terecht in de Katten Trimsalon. Het is nog niet 100% zoals wij het willen hebben, maar onze hoogste prioriteit was om het werkbaar te maken zodat wij zo snel mogelijk aan de slag kunnen met deze extra service!

Ze is geheel catfriendly ingedeeld om zo min mogelijk stress te veroorzaken en het zo prettig mogelijk voor jouw kat(ten) te maken. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van rustgevende kruiden zonder hele sterke indringende geuren, en een aangename omgevingstemperatuur.

Waarom juist in de Trimsalon?

  • U zit niet met de rommel en losse plukken haar in huis.
  • Sommige katten laten zich juist beter buitenshuis behandelen.
  • Mogelijkheid om uw kat(ten) na de behandeling door mij te laten wassen en drogen.

!LET OP!

Enkel dringende vachtproblemen, zoals vervilting en flinke knopen, en ingegroeide nagels mag ik op dit moment verhelpen. Indien daar (geen) twijfel over is, mag er altijd vrijblijvend contact met mij worden opgenomen!
Wegens de huidige maatregelen is alleen breng en haalservice mogelijk!

Vragen? Neem vrijblijvend contact met mij op en ik leg het u graag uit!