Katten Trimmen

op zoek naar de beste vachtverzorging op een cat-friendly wijze? zoek niet verder!

Een kat laten trimmen? Jazeker!
Sommige katten kunnen zichzelf minder goed verzorgen vanwege verminderde gezondheid, denk aan artrose of overgewicht, waardoor er vettige vervilte plekken ontstaan op plekken waar ze niet (meer) bij kunnen komen. Je ziet dit vaak bij de onderrug en flanken. Dit voelt niet alleen heel erg onprettig en vies aan voor de kat, maar kan erg pijnlijk worden als dit te lang onbehandeld blijft en kan zelfs wonden op de huid veroorzaken.

Andere, vaak langharige katten, hebben ontzettend veel last wanneer ze verharen en kunnen het soms niet meer zelf bijhouden. Zelfs als eigenaar kun je dit dan echt niet altijd voorzien. Het veroorzaakt pijnlijke klitten en ook haarballen. Ik heb de oplossing voor u!

Samen bespreken wij wat u graag wilt en wat voor de kat het beste is. Speciale wensen of verzoeken zijn altijd welkom.
Tijdens de trimbehandeling geef ik u tips en advies op maat, zodat u de vacht in de toekomst zoveel mogelijk zelf kunt bijhouden.

Elke kat is uniek, zo ook elke vacht. Daarom is geen enkele trimbehandeling hetzelfde.
De behandeling begint standaard met nagels knippen. Ook kijk ik naar oren, ogen, gebit en lichamelijke conditie. Op deze manier leer ik ook, zeker de eerste keer, uw kat rustig kennen. Daarna voel, kam en borstel ik de vacht zorgvuldig door waar mogelijk.

Scheren indien noodzakelijk
Katten hebben hun vacht nodig voor onder andere isolatie tegen kou en hitte. Daarom zal ik een kat nooit zomaar kort of kaal scheren.
Het scheren van de kat gebeurt alleen indien duidelijk is dat dit de beste oplossing is voor het welzijn van de kat. Denk aan ernstige pijnlijke vilt/klitten of stress.

In hoge uitzondering is bij sommige katten de leeuwen trim noodzakelijk. De romp wordt dan volledig kort (niet kaal) geschoren, met uitzondering van kop, poten en staart.

Alleen mogelijk in de trimsalons: wassen en drogen.
Wordt de kat geschoren of is er sprake van een vieze/vettige schilferige huid? Dan is het aangeraden om de kat naderhand ook door mij te laten wassen en drogen.

De huid is, met name bij vachtproblemen, vaak een lange tijd niet (voldoende) verzorgd en daardoor hoopt zich vet en vuil op. Om naderhand ook alle losse/afgeschoren haartjes fatsoenlijk weg te krijgen is het erg prettig voor de kat als we dit alles met een fijne was- en droog behandeling direct kunnen verhelpen en uw kat voelt zich echt frisser! Wassen gebeurt uiteraard met shampoo speciaal voor katten.

Heeft uw kat een gevoelige huid of gebruikt u voor uw kat (langdurig) medicinale shampoo? Gelieve dit aan te geven bij het maken van de afspraak!

Ten slotte maak ik, indien nodig, de oren en ogen nog even schoon en voilà!

Trimsalon aan huis

U kunt ook bij mij terecht in de Katten Trimsalon in Eygelshoven. Het is nog niet 100% zoals wij het willen hebben, maar onze hoogste prioriteit was om het werkbaar te maken zodat wij zo snel mogelijk aan de slag kunnen met deze extra service!

Ze is geheel catfriendly ingedeeld om zo min mogelijk stress te veroorzaken en het zo prettig mogelijk voor uw kat(ten) te maken. Denk bijvoorbeeld aan gebruik van rustgevende kruiden zonder hele sterke indringende geuren, en een aangename omgevingstemperatuur.

Waarom juist in de Trimsalon?

  • U zit niet met de rommel en losse plukken haar in huis.
  • Sommige katten laten zich juist beter buitenshuis behandelen.
  • Mogelijkheid om uw kat(ten) na de behandeling door mij te laten wassen en drogen.

⚠️ NIEUW! Locatie in Echt! ⚠️

Mijn collega Ilona Dohmen opent 1 september 2021 haar deuren in Echt als Trimsalon de Kapper! Ilona is sinds 2005 gediplomeerde hondentrimster.
Wij kennen elkaar inmiddels een aantal jaar, en zij heeft mij uitgenodigd om bij haar in de trimsalon mijn services aan te kunnen bieden als kattentrimster. Daar kon ik geen nee tegen zeggen!

Ik heb haar al meermaals bezig gezien met de honden en was aangenaam verrast hoe de Border Collie van mijn ouders, die erg gevoelig is en voorzichtig naar vreemden, zich echt kan ontspannen wanneer Ilona met haar vacht bezig is.

Ilona voelt de honden feilloos aan en heeft, net als ik, echt hart voor het vak.
Ik hoef u dan ook niet uit te leggen hoe enthousiast ben om met haar samen te kunnen werken om het allerbeste te bieden voor uw hond en kat!

Nieuwsgierig geworden? U mag altijd langskomen voor vrijblijvend advies of kennismaking.
11 & 12 september is de officiële opening! Bent u er ook bij?

Trimsalon de Kapper
Kapelaan Goossensstraat 2C
6101 CZ Echt

Meer weten over de nieuwe locatie? Stuur een e-mail naar trimsalondekapper@gmail.com of bel naar 06 134 633 70

behandelingen uitsluitend op afspraak. bel 06 251 087 96 voor vragen of om een afspraak te maken.